Old School Rock Zenekar

Hoffer György - ének

Úgy gondolom, a születésem pillanatában eldöntetett a sorsom. Édesanyám nagy nótás volt és édesapám is nagyon szerette a zenét. Szerettek volna belőlem is nótást nevelni, de én csak félnótás lettem. Ezért aztán az 50-es, 60-as évek slágereitől a magyar nótán át az operáig, majd a jazz-ig, mindenevő és minden zenei irányzatot kipróbáló énekes lettem.

Zenei alapismereteimet a Leőwey Klára Általános Zeneiskolában kezdtem, párhuzamosan 6 év tangó harmonika tanulással, ahol a Kodály-módszeren kívül a zene egyéb szabályaival is megismerkedtem. Ezt ezúton köszönöm Groll Ottó és Császár József tangó harmonika művészeknek. Ezek után különböző kórusok, majd a jazz-ének tanulás következett. Már 14 évesen zenekart alapítottam egy általános iskolai barátommal. Közben sűrűn látogattuk a Star és Loyd együttesek koncertjeit, ahol a csodálatos blues hanggal megáldott Deák Bill Gyula énekelt. Meghatározó volt még számomra Radics Béla gitárjátéka a Tűzkerék és Sakk-Matt együttesekben. Pályafutásom során sok zseniális gitárossal zenélhettem együtt. Felkai Miklós, Vámos Zsolti, Szűcs Norbert, Lugossy László, Magasvári Viktor, Filep Károly, Sasvári Ferenc, valamint az ebben a formációban is muzsikáló Obora Tamás és jelenleg Vida Tomi. Kedvenc énekeseim Somló Tamás, Jakab György, Berki Tamás tanár úr, de a teljesség igényével még hosszan sorolhatnám. Külföldiek közül Al Jarreau,Ian Gillan, Bon Scott, George Benson,,John Anderson, valamint Carl Palmer. Legszívesebben hallgatott gitárosaim Steve Vai, David Gilmour, Russ Freeman, Jimi Page.

Menthetetlen Syrius és Mini rajongó vagyok és nagyon közel áll hozzám Tátrai Tibor zeneisége, gitárjátéka. Lelki hazám a 60-as, 70-es években felnövő generációk legendás szórakozóhelye a Budai Ifjúsági Park. Nagy fájdalmam Jakab György és Tunyogi Péter korai halála.

Csapó Imre - billentyűs hangszerek, vokál

Soha nem gondoltam hogy a zenélésből fogok megélni, akkor sem amikor erre lett volna lehetőségem. Mindig kedvtelésből, örömmel játszottam. Szerencsésnek érzem magam, hogy az elmúlt évtizedekben folyamatosan zenélhettem.
A  hangszeres  zenével  a  VI. kerületi Bajza  utcai zenei  általános  iskolában   kerültem kapcsolatba. Hatodiktól az érettségiig trombitán tanultam, és játszottam a Vasutas Zeneiskolában. Közben már a 1969-tõl saját készítésű basszusgitáromat kezdtem pengetni, a trombita elmaradt. Az első működő zenekarom a biatorbágyi Lex Rex volt, és a katonaság alatt Börgöndön is zenéltem.
Leszerelésem után a Tantusz, majd az ennek felbomlása után egy gázgyári próbálkozás után alakult Cerberus rock-zenekarban játszottam basszusgitáron. Az akkoriban futó progresszív rock előadói nagy hatást tettek rám, ezért hangszertudásom fejlesztése érdekében tanultam nagybőgőn és az OSZK-nál basszusgitáron B kategóriás működési engedélyt szereztem. Ennek ugyan sok hasznát nem láttam, de hangszeres rutinnak és stílus ismeretnek mindenképpen jó volt. A későbbiekben, mikor 1980 táján a Cerberus-ból kilépett Waszlavik „Gazember” László, Czakó Lajos érkezésével Forma-1 néven működött a zenekar tovább. Ennek stílusa a diszkó térhódítása miatt populárissá vált, de próbálkoztunk saját számokkal is. Ezeket nem játszhattuk 1986-1988 között a Flórián bárban ahol minden hétvégén pénteken és szombaton felléptünk. Ott az akkoriban divatos slágereket kellett játszani, és ehhez már szintetizátorra váltottam.  A fellépési lehetőségek szűkülése a Forma-1 zenekar végleges megszűnését is maga után vonta.
1990-től Turbo Roller pop-zenekarokban felváltva basszusgitároztam, vagy szintetizátoron játszottam 2007-ig. Közben 1995 és 2000 között a Summernight City country zenekarban basszusgitároztam. 2007-től kezdődött a Műkedvelők Rock Band-beli működésem. Azóta több zenekarban játszom basszusgitáron, vagy billentyűs hangszeren. 2011-től vagyok az Old School Rock Zenekar tagja.

Kovács Tamás - ütős hangszerek

„ a dobos, a zenész legjobb barátja”

Valamikor 81 -ben kaptam az első dobomat, amin hatalmas lendülettel kezdtem gyakorolni Kőbányán a 7. emeleten, ezzel a cselekedetemmel már az első pillanatokban hatalmas „népszerűségre” tettem szert, elsősorban a ház lakói között.

Az igazi és komoly elmélyedés akkor kezdődött amikor Bártfai György kezei alá kerültem, aki az akkori kedvencem a Prognózis együttes dobosa volt, nagyon sokat tanultam tőle, és nem csak a dobról, hanem az életérzésről, ami ezzel a zenével jár. Általa ismertem meg olyan progresszív zenekarokat, amik a későbbi zenei érdeklődésemet alapvetően meghatározták. Nagyon sokat köszönhetek még Boegán Péternek, aki egy remek jazz dobos és Szöllőssy Gábornak, aki napjainkban lát el tanácsaival.

Különböző amatőr zenekarokban játszottam, amelyek közül az Invázió nevű formációt emelném ki. Ezután több mint 20 év szünet következett, de a zenélés a hangszer hiánya mindig bennem volt. Mikor megismertem Tomit   (Obora Tamás, akinek a barátságát a legnagyobb ajándékok egyikének tartom ) és elkezdtünk beszélgetni egyre erősebben érlelődött a gondolat az újra kezdésre. Egyszer csak jött a hívó hang Tomi keresett meg, hogy az MRB ahol játszik dobost keres és meghallgatnának, amennyiben van kedvem hozzá. Azonnal igent mondtam a lehetőségre, és lázasan kezdtem készülni a castingra, mit mondjak, nem volt egyszerű feladat ekkora kihagyás után, de a zenekari tanács úgy döntött bizalmat kapok, amivel igyekeztem is élni.

Az MRB után 2011 januárjában a hattagú zenekarbol öten megalakítottuk, az Old School- t és teljes lendülettel folytatjuk a megkezdett munkát, bővítve a zenei palettát. Megtiszteltetés számomra, hogy ilyen remek emberekkel, muzsikusokkal játszhatok együtt és sorolhatom Őket a barátaim közé.

A zenekar "hátulütője."

Kende Gábor - basszusgitár

1973-tól tanultam zeneiskolában 1978-ig. Első tanárom Csepei Tibor volt. 6 húroson kezdtem, de gyorsan beleszerettem a 4 húrosba és 1975 elején a legelső zenekaromban már basszus gitáron játszottam. 1981-ig folyamatosan zenéltem – beleértve a kötelező sorkatonai szolgálat idejét is -, majd leszerelés után a tanulás, munka, család miatt felhagytam a muzsikálással.

Már nem is gondoltam volna, hogy valaha újra zenélni fogok amikor 2008-ban egy régi barátom meghívott a Rockpapák nevű formációba és én mentem is azonnal. Ebben a zenakarban már együtt játszottam Csapó Imivel, akihez később a Műkedvelők Rock Band zenekarban is csatlakoztam. Az MRB után az Old School következett, amit együtt alapítottunk a jelenlegi tagokkal.

14 éves koromban a meghatározó zenei élmények a Uriah Heep, a Deep Puple, a Led Zeppelin és az Omega voltak. Már akkor örök hűséget fogadtam a rock zenének és ez már soha nem is fog megváltozni. Irányzatok és divatok jönnek-mennek, de a Rock örök és elpusztíthatatlan. A rock zene mellett a másik nagy szerelmem a metál. Legnagyobb hazai kedvenceim a Ossian, Pokolgép, P. Mobil, Bikini, Edda, Lord, Omega. A külföldieket szinte felsorolni sem tudom. A klasszikusok közül a fentebb említettek, a dallamos AOR képviselői közül Kansas, Journey, Styx, Boston, Foreigner, Toto, Asia. A heavy metál előadók közül: Iron Maiden, Judas Priest, Accept, Helloween, Scorpions, Hammerfall, Snata Artica, Stratovarius, Nightwish, Avantasia, Edguy.

Vida Tamás - gitár

Tomi bemutatkozása hamarosan

Obora Tamás - gitár, vokál,  egy jobb élet reményében távol a hazátol

14 éves koromban kezdtem el gitározni egy Cremona gyártmányú akusztikus gitáron. Akkoriban rendszeresen jártam rock koncertekre, hiszen a magyar rock história nagyszerű időszakát éltük. P. Mobil, HBB, Beatrice, Edda, Korál, East, Karthago, Piramis és még hosszan sorolhatnám a nagyszerű zenekarokat, koncerteket. Mindig mohó vágyakozással és ámulva figyeltem a gitárosokat és arról ábrándoztam hogy egy szép napon én is rock sztár leszek.

Két legfőbb inspirációm David Gilmour játéka a Pink Floyd lemezeken, valamint Chris Thomson előadása a Manfred Mann’s Earth Band budapesti koncertjén. 1984-ben a Kultúr- Hérosz nevű gimnáziumi zenekarral bronzérmet nyertünk az Országos Diáknapok Zenei fesztiválon. Ezután több mint 12 év szünet következett, míg nem unokaöcséimmel Váczi Zolival és Palival megalapítottuk az Életjel zenekart amolyan családi vállalkozásban, hiszen húgom Mercédesz énekelt és későbbi férje Petró Gábor ütötte a dobokat. Az Életjellel készült felvételeinket néhány kisebb rádió is műsorára tűzte és az egyik dalunk megjelent egy "A Régió Hangjai" című válogatás lemezen. 

Ezután csatlakoztam Szigeti Csaba énekes, zongorista dalszerző zenekarához. Csaba - aki a 2005-ös Eurovíziós dalfesztiválon hazánkat képviselte -  volt a producere a Kincses Sziget című könnyűzenei műsornak amely havi rendszerességgel jelentkezett a Hálózat Televízióban. Egy éven át szerepeltem a képernyőn ebben a műsorban olyan nagyszerű előadók mellett, mint pl. Vörös István, Deák Bill Gyula, Balázs Fecó.

Ezután három év szünet következett, majd Sárkány Ferenc hívására csatlakoztam a Műkedvelők Rock Band-hez, ahol egy nagyon kellemes évet töltöttem el, miközben megjártuk a Balaton északi partjának nagy színpadait. Mintegy másodállásban beszálltam a Vedres Balázs tanár úr nevével fémjelzett Blues Jam zenekarba is egy kis kirándulást téve a blues zene világába.

Az Old School zenekart jelenlegi nagyszerű barátaimmal és muzsikus társaimmal 2011 januárjában alakítottuk.

Recent Videos

371 views - 0 comments
562 views - 0 comments
677 views - 0 comments
504 views - 0 comments